۱۳:۰۷:۵۵ - شنبه ۸ دی ۱۳۹۷
نان تولیدی کرمانشاه کیفیت مطلوبی ندارد
نان تولیدی کرمانشاه کیفیت مطلوبی ندارد
کرمانشاه – ایرنا – معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه گفت: نان کرمانشاه از سالیان گذشته دارای کیفیت چندان مطلوبی نبوده و دلیل این وضعیت به کیفیت نازل گندم، تجهیزات غیراستاندارد و نیروی انسانی غیرماهر باز می گردد.

به گزارش ایرنا ، هدایت حاتمی روز شنبه در نشست شورای پایش آرد و نان استان اظهار داشت: تولید آرد و نان مناسب و استاندارد یکی از اولویت های جدی دولت است و در این راستا بیشترین یارانه ها و نظارت ها به این حوزه اختصاص یافته است.
وی گفت: برای تولید یک نان مناسب، در گام اول نیازمند یک بذر خوب هستیم. سردسیر بودن استان بهانه مناسبی برای توجیه گلوتن و پروتئین پایین در گندم تولیدی کرمانشاه نیست. به عنوان مثال روسیه یک کشور سردسیر است ولی آن ها بذرهایی باکیفیت و متناسب با اقلیم آب و هوایی خود تولید کرده اند.
حاتمی تاکید کرد: از مراکز تحقیقات کشاورزی استان انتظار می رود به سمت تولید بذرهای باکیفیت و سازگار با اقلیم استان و دارای گلوتن و پروتئین مناسب گام بردارند‌.
وی اظهار داشت: از سالیان گذشته کیفیت نامناسب گندم و آرد تولیدی حاصل از آن موجب شده نانوایی ها به سمت افزودن موادی مانند نمک و جوش شیرین متمایل می شوند و این رویه ها مشکلاتی را برای سلامت شهروندان ایجاد می کند.
معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه افزود: مشکلات متعددی در مسیر تولید نان از مزرعه تا سفره خانواده ها وجود دارد که با یک مدیریت عقلانی، شجاعانه، مناسب و نظارت مستمر می توان گام های خوبی برای اصلاح آن ها برداشت.
وی تاکید کرد: نهادهای نظارتی مانند تعزیرات و بازرسی اصناف با جدیت تمام بر نانوایی ها نظارت کنند و هیچ متخلفی را بی مجازات رها نکنند و در صورت لزوم با نصب پلاکارد بر درب واحد، آن ها را به مردم معرفی کنند‌.
حاتمی اظهار داشت: خوشبختانه گندم تولیدی مناطق گرمسیری استان از کیفیت مناسب تری برخوردار است و می توان آن را به مصرف داخل استان اختصاص داد.
وی اضافه کرد: همچنین یکی از راه های ارتقای کیفیت نان، اضافه کردن مکمل های غذایی است که از طریق نانوایی های آزاد پز و تحت نظر بهداشت و اداره استاندارد قابل انجام است.
معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه گفت: نوسازی تجهیزات نانوایی ها به افزایش کیفیت نان کمک می کند و در این زمینه وام ارزان قیمت در اختیار نانوایی ها گذاشته می شود.
وی در پایان عنوان کرد: سند اصلاح کیفیت آرد و نان از مزرعه تا سفره خانواده تدوین شود و سپس در دستور کار قرار گیرد.
تعداد نانوایی های استان کرمانشاه ۲ هزار و ۱۷۶ واحد است که ۸۸۸ نانوایی آن در شهر کرمانشاه قرار دارد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۲ شهر و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا است.
۸۰۶۶

منبع :: http://www.irna.ir




بانک پاسارگاد
اخبار ویژه